„Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!“ (Његош)

петак, 21. фебруар 2014.

Блокада


Нови Стандард је недоступан од уторка.

Стање Ствари је управо оборено.

Мало им је што контролишу или имају подршку свих класичних медија. Што имају бригаде тролова и спамера за загађивање коментара. Што су расписали фарсу од избора убеђени да ће на њима победити какав год био резултат. Сад покушавају да угасе и последње трагове слободне мисли и израза. Толико о њиховом поверењу у сопствена убеђења и „вредности“. Толико о наводној слободи и демократији у коју се куну што култисти, што Империја која им вуче конце.

Чега се плашите, „господо“ култисти?

„Соко“ још увек лети. Копије су похрањене на безбедном месту. Не можете да зауставите сигнал. Ако покушате, постаћемо силнији него икада.

ДОДАТАК (22.2.2014): Стање Ствари поново функционише. Стандарда и још неколико других страница, и даље нема. 

9 коментара:

Бојан је рекао...

Да ли постоји званична информација о разлозима гашења Стандарда?
Управо сам провјерио и машина на којој се налази је доступна, али је серверски софтвер за веб сервис искључен. Разлог може да буде било шта. Питању сајтова наши корисници често приступају неозбиљно тако да је то чешћи разлог недоступности или проблема у раду неких сајтова. Неки разлози нпр: нередовно плаћање, коришћење јефтиних а непоузданих сервиса, губљење корисничких података (за сервер или администрацију домена), не праве се сигурносне копије, не ажурира се софтвер који покреће сајт, не изврше се основна подешавања за заштиту...

CubuCoko је рекао...

Неких сајтова, можда. Али Новог Стандарда? Чисто сумњам да се ради о превиду или квару, који траје данима. Немам никакву службену информацију, чак ни гласине. То ме и брине.

Владимир Блажа Благојевић је рекао...
Аутор је уклонио коментар.
Moj tzv. život је рекао...

Да не поверујеш...

Владимир Блажа Благојевић је рекао...

Лажна узбуна, сервери Лупиа провајдера су у задња два дана били у озбиљном проблему. Данас је била кулминација и успели су да реше проблем (бар се надам). Имам пар сајтова на њиховим серверима и сви су у једном тренутку били недоступни. Идемо даље...

Filip Bulovic је рекао...

Звучи невероватно после легендарног чланка Ж. Цвијановића "Ово нема везе са политиком или шта се ради кад седморица туку једног". Да није Казанџија постао незахвалан?

Unknown је рекао...

Било би добро када би сајтови који су били технички недоступни (оборени, забрањени) објавили информацију о тренутном стању. Обична "index.htmл" страна са пар речи може да обавести верно читалаштво о основним информацијама да ли је сајт оборен или њихов провајдер има техничке проблеме. Колико видим "стање ствари" није потврдило да су били оборени улу слично. Овако се само нагађа и нагађањем се читаоци доводе у збалуду.

CubuCoko је рекао...

Пошто сам један од сарадника "Стања Ствари," добио сам информацију са извора да је сајт оборен. А ево данас уредник објашњава и како и зашто.

Анониман је рекао...

Стање ствари је оборено, тј. цензурисано.

Ту двојбе нема, а слажем се да треба поставити неко обавештење: проблем је што обично немате приступ ни чистој страници да на њој напишете ТО И ТО ЈЕ РАЗЛОГ.

На Стандарду од јуче пише "soon".